[Req] Предложения за подобряване икономиката на сървъра.

remmixx

RozaMu Member
Joined
Jan 8, 2019
Messages
2
Likes
1
#1
Здравейте,
започнах да играя Вашият сървър преди около седмица. Като цяло много ми харесва. Адмирации! Не е много лесно да намериш хард сървър, в който да не са свързани смс- и тн. И при вас има смс-и, но с малки изключения на online market post системата съм напълно ок с това - все пак и вие трябва да изкарате някой лев да поддържате сървъра.
Като нов играч, обаче, забелязах някои проблеми в икономиката на сървъра. Не знам как точно ще се променят нещата след намалянето на дропа на рената, но системите с mystic chest е много интересна, с изключение на факта, че доста често падат много силни итеми (luck rate dd/luck rate ref и тн). Също така, според мен, и фактът, че са на 11 е проблем и това е част от предложението ми.
Според мен, рените и силните айтеми трябва да са в ръцете на силните играчи, а камъните да са в ръцете на слабите. В момента, когато видя някой да е взел хубав предмет от mystic chest-a или дори от бокс, не мога да му предложа нищо, тъй като дропа на камъни е ужасно висок, а рени падат само на места с много силни мобове и съответно нов играч не може да ги бие. В същото време, на силните спотове се скъсват да падат камъни. Ще кажете, че "това е хард сървър и трябва да дигнеш ресове и да фармиш рени", но докато стигне този момент ще има отвърдени 2-3 гилдии, които ще взимат всичко, ще са със силни айтеми и по-новите играчи пак ще изнемогват.
Моята идея е, че трябва на по-слабите spawn- ове, като Davias, LT1-7, Tarkan, Arena - слабите spawn-ове, да падат повече камъни( и въпреки това целият дроп рейт да спадне), а на силните spawn-ове (като например т.н. "крави") да не падат толкова, тъй като те дават повече xp и по-високите ресове ще искат да вдигат там. Като допълнение, според мен, айтемите от mystic chest-а, не трябва да са на 11. Това първо ще накара по-силните да се нуждаят от камъни и 2ро увеличава риска от fail на айтема. Прави сървъра по-хард. Дори мисля, че е ок да увеличите леко рена дропа ако айтемите,които падат от тоя Mystic chest не са с лък и 2 опции толкова често - тоест да е като специален бокс.
Мисля, че ако това се осъществи, силните герои ще имат доста айтеми и ще са готови да търгуват с по-слабите за камъни, тъй като слабите ще държът камъните. В момента, по-силните герои от мен в гилдията( и не само, дори странници) ми дават айтемите безплатно, тъй като знаят, че така или иначе няма какво да им предложа пък и никой не би ги искал...
 
Likes: Dea7h

Admin

Administrator
Joined
Aug 9, 2018
Messages
87
Likes
6
#2
Предложението ти е хубаво, ще го обмислим! Като цяло рейта от мистик честа ще се промени, защото дава прекалено често хубави опции. За другите неща ще видим.
П.С Благодаря за оценката!
 
Likes: remmixx