[Req] Сървърът пропадна

remmixx

RozaMu Member
Joined
Jan 8, 2019
Messages
9
Likes
1
#1
Здравейте,
поствам това, защото видях, че много хора са почнали да играят специално заради този сървър и реших, че пишейки това, може би ще помогне на сървъра след рестарта.

Ще започна темата с Wanted. Много хора в сървъра, както и аз, мислим, че Wanted дупят. Е да, нямам доказателство и това се превръща в обвинение, но просто ще напиша своето мнение. Не може целият им гилд да е със сетове на 13 с лък и 2 опции, а други гилдии като Furian, LostShould и тн, които също са доста силни гилдии, да нямат човек с пълен сет 2 опции на 13... Не е ли някакси странно. С гилда взимаме по-голямата част от инвазиите в последния месец и на мен лично са ми се паднали 1-2 предмета с лък и 2 опции. В гилда не сме видели повече от 6-7 айтема за месец. (падали са с 2 опции, но HP и Mana, което не броя за 2 опции). Тогава как Wanted имат тези сетове ? Има вариант, в който не дупят и ще го опиша по-късно. Като цяло тази разлика е супер демотивираща за другите да седят и фармят.

Втората тема е намалянето на рейтовете. В началото сървъра изобщо не беше hard. Да разбирам, че искахте да пуснете бонус за празниците, но всички знаем, че от рена падаха айтеми с лък и 2 опции постоянно. Може би и от бокс е било така. (още бях нов в сървъра). Може би Wanted са събрали товага сетовете, тъй като бяха най-силния гилд. Дори така да е, както казах по-горе, намаляйки рейтовете демотивира другите играчи. Относно рените, вие казахте, че сте махнали всички айтеми, които са излезли преди намалянето на рейта. Е да ама не, аз лично си бях купил айтем тогава и си остана в мен. По-късно фейлна в машината, но знам, че остана в мен и съм сигурен, че не съм единствения случай.

Третата ми тема е сайтът ви. Както каза Изрода в друга тема, не оправяте проблемите, които имате, а само добавяте неща. Новият key e безполезен. Защо? хората събират последните сетове, вие пускате бронз и бд. Да не говорим, че всички айтеми са за бк. Как това мотивира играчите да ги събират. Да има с какво да въртим крила ? Може би щеше да е добра идеая в началото, не сега. Отделно, от сайта ви може да се дупи. Е да, не е като ingame дупенето, но се случва. Открих го съвсем по случайно и не знам точно как да го предизвикам, но знам, че дупликира ли ти айтем при пренасяне, после е елементарно да го дупликираш и системата ви не го хваща.

Четвъртата тема са гмтата. Вместо да играят, да търсят бъгове, да следят дали някой прави шашми, те влизат за 15 мин, правят по 1 тъп евент, на който никой не иска да отиде, защото наградите са безмислени. Find event за 1 бокс ?. По добре да ида бц... Да не говорим за новия ГМ - Love. Промяне границите за PK евента 1 ден преди него. И после защо половината не идват. Ами всеки се подготвя цяла седмица и накрая е в горната граница - защо да дойдем ?

Петата тема е Chaos machinata. Машината може да се бъгне и не фейлва. Разбрах го като прочетох 10 мин в нета и пробвах към 15 айтема. Всички станаха на 13 без нито 1 фейл. С лък, без лък и тн.. И ще кажете късмет. Е не, други айтеми без тази схема си фейлваха. Ето защо има толкова хора с айтеми на 13. Предполагам, че не само аз съм го открил това. Да отнема време, но е 100% - защо да си рискуваш айтемите.

Последната тема е баланса на героите. Според сайта ви сте тествали героите на макс и били равностойни. Е добре, отивам аз на инвазия + 4 и се сбих с едно БК. Да, не бях с добрия си сет, но той е просто на 12, няма рейт, няма дд. Този, който носих е на 0. Да дефензът ми беше малко, но имах 17к HP -42 реса. Та същоъо бк, с брас сет ме one-shot -на, докато аз му правех 56 дмг. АЕ с 17к agi, боу на 12 и крила на 13 с игнор. Не мисля, че това е много равностойно. На СМ почти не им сваляш, БК те шотват. Буквално не е никак равностойно.

Мислех, че е последна тема, но ще добавя още една. ПК евентите и ХОФ-а. За Пк няма ограничение, но за ХОФ-а има. И това е кръвта. И какъв е смисъла от това? Елфите се шотват на ХОФ-а. Буквално се играе докато на първия му върже игнор? Това е безмислен дуел... Отделно ГМ-то дава старт.. кому е нужно. Защо просто не сложите още по-ниски лимите на кръвта и да го правите в нормален дуел ( там дмг е като в CS). Не е ли по-добре? МОже би е ок да ограничите и някои опции и тн.. Да имат само по 2-3 айтема с реф, нз. Но в момента е 2 дъмита един срещу друг и кой ще реагира 1ви, кой има по як сет и на кой ще му върже 1ви. В другото има малко повече скил...(а пък и може би ancient айтемите ще имат място вместо да ги забранявате)

Като заключение, ще кажа, че опитът ви за хард сървър е доста добър, но малки детайли отказаха много хора от този сървър. И не, не си въобразявам, защото в събота в 1 часа сиг имаше 15-20 активни човека максимум. Мелетата бяха празни. Според мен, след намалянето на рените, боксове и тн, сървърът просто пропадна. Може би, колкото и да не ви се искаше, трябваше да го рестартирате още тогава. Моето предложение би било рестат на сървъра. Намалете още експириенса. Доста хора станаха макс и направиха по 3-4 героя. След което им писна да играят. Направете рейта така, че всеки да може даси позволи не повече то 2 героя. Отделно намалете макс реса.. 50 е доста. Може би 20 стига (аз лично и без рес на 3-5х бих играл)? Защо не направите CS на всеки 3 дни(все пак всеки това чака) ? И последно... намалете още дропа, драстично... нека хората да има за какво да фармят. Ако се замислите, който няма айтеми ходи буквално от евент на евент. Нека има много златни, просто дропа да е малък. Така хората ще трябва да вдигат левъл по-продължително и да фармят повече кутийки и тн, а не месец след старта да има хора със сетове на 13 и лък и 2 опции. И не от ПК да се дава айте с лък и 2 опции.. По-добре боксове и тн. Тоесто, да няма сигурен начин да вземеш готов айтем. Е да, може и повече да е наградата, но знае ли се.

Е стига за есето ми. Надявам се да чуя като рестартирате сървъра и да се върна ако има нужните промени. Благодаря ви за създадените преживявания.
 

Alucard

RozaMu Member
Joined
Jan 13, 2019
Messages
11
Likes
4
#2
+1 за сайта, адски е дразнещо като искаш да вкараш или изкараш няколко вида камъни, да ти пише постоянно да изчакаш 5 секунди.
+1 за ГМ-тата, всичките изглеждат леко некомпетентни в самата игра.
+1 за това, че сървъра е прекалено лесен... Един рес се прави за 2-3 часа, a през това време можеш да събереш 2-3 инвентара с камъни.
+1 за WanteD ето една снимка за въпросните "шефове" в този сървър.
 

Dea7h

RozaMu Member
Joined
Dec 20, 2018
Messages
23
Likes
5
#3
Съгласен съм с повечето от написаното! Аз съм за рестарт на сървъра като цяло, понеже както ти каза взема да става доста скучно и мисля, че работите които ти спомена допринесоха за това като увеличаването на рейтовете... Ако експириънса е винаги 80 (даже и на 60 бих се навил) ще е бомба. Както и по малки рейтове на камани/машина и т.н.

Но отново сървъра като за първи сезон беше перфектен... Сега има оправени МНОГО пропуски и мисля, че ако се рестартира ще събере доста хора и ще се задържат! :) Само иска да има ГМ-та които са активни често и ги е грижа за сървъра да ни правят евенти често и така...
 
Likes: Alucard

stpsssss

RozaMu Member
Joined
Feb 2, 2019
Messages
4
Likes
0
#4
Момчета нямам против нищо от казаното освен, че WANTED дупим.... Сега ще ви кажа защо. При положение че имаме по 3 героя ОТ раса, без ДЛ и Мг, там имаме по 1,всички сме се наговорили кой с кво ще играе и кво ще събира. Да има много герои в гилда който не се играят и износват айтъми който вече са ненужни на МАЙН ЧАР-овете който играем. Има предостатъчно евенти, като ХОФ Пк и т. Н. Нз за вас ама аз нямам ден без 3 инвазии в който не срещам никой (промеждутъка 7:30,10:30,16:30) тогава буквално няма никой или има 1 2 човека дето си обикалят сами и си ги бомбя с бъфера. Има бцта, дста, преди влизахме постоянно, докато изфармим итеми. За машината, нз къв бъг си намерил ама лично аз имам 4 награди от евент 1 и същ гловес който гръмна за 10 х3, лично аз имам 6 дп армора реф хп фелнати и цял ГС сет дд рейт по 1 итем фейлнат да не говоря около 10-20 реса какво фвлване беше.. И то за 10 и 11 🤣. Има хора, ходят, фармят - аз купувам. Много пъти ви казах - събрали сте се от кол и въже и искате да се съревновавате с нас или на Диабло гилда.... Как да стане? 3 години играем 1 и същи хора, по 1 и същ начин на почти 1 и съща версия. При нас не е нужно дори да си казваме кой кво събира - то се знае. Само да кажа гилда ми спря да играе на 22 реса и 70% от героите ни имаха цели сетове лък 2 опции от бокс +2 и +3....върнахме се на 30/32 реса. Сами си правете сметката. Аз лично започнах сам да играя и бях първия върнал се и само ще кажа, че обикалях със скейл сет и лайтнинг суордове може би 3 седмици. Та лично теб - JackSparrow, нито бкто ти видях веднъж на инвазия със другите от гилдията ти! Евала на момчетата в началото бяха мега зле, но си видяха грешките и се поправиха... Въпреки, че беше прекалено късно.


Относно рестарт-а на сървъра..... Според мен е късно, поне лично за мен. Сезона почти свърши/от годината/ в който хората масово играят.... По към октомври ноември ще играем пак (по-голямата част от гилдията ми).

Поздрави от мен - Стефан "stps".
 

WizzyWizz

RozaMu Member
Joined
Dec 30, 2018
Messages
3
Likes
1
#5
Абсолютно съгласен съм с всичко казано до тук... Има много неща дето обърках равнопоставянето в сървъра, лично на мен също ми стана напълно без интересен. Един рестарт ще му се одрази добре и поетапно пускане на вече готовите и тествани опции. Гм-тата са меко казано не адекватни, нищо лично към тях.
 
Last edited:

DIABLO

RozaMu Member
Joined
Dec 17, 2018
Messages
15
Likes
4
#6
Здравейте и от мен! Твърдо подкрепят казаното по-горе, освен за рестарт на сървъра.Тук подкрепят Стефан,че наистина има още 8 реса до края на сезона и е малко късно.

ИМАМ САМО ЕДНО ДОПЪЛНЕНИЕ ЗА АДМИНИТЕ.Значи твърдите,че сървъра е хард и т.н, ОК, съгласен съм донакяде беше ХАРД,но обеснете ми как във "ХАРД" сървър от ПК евент давате награда ринг+3 ауто хп+ 2 опт... ТОВА ЗА МЕН Е ПЪЛЕН АБСУРД. Най-трудните итеми за вадене са ринг и пендант, а вие ги давате от евент, на който ходят макс 2-3 играча.
Е това за мен вече прави сървъра "ФЪН" от колкото "ХАРД"
 

remmixx

RozaMu Member
Joined
Jan 8, 2019
Messages
9
Likes
1
#7
Да добавя нещо. Първо, не съм JackSparrow ( не искам да му излиза име на момчето). Относно изказването ми за Wanted, казах, че нямам доказателства, но просто след толкова метнати кутийки, ми беше странно как никой от гилда не може да събере сет с 2 опции пък вие всички иамте. Ноо да, нямам доказателство, всичко е просто гадаене.

Сетих се за още 1 предложение. Не знам точно как работи агрото в му, но дали има как да направим така, че кундуна да не може да бъде бит без фул бъфер и танк. Тоест да прави толкова дмг, че да шотва всички освен БК със щит, рате хп или дд хп или рате дд, плюс статса да е agi i vit най-вече. Мисълта ми е, да има смисъл да ходят определени роли. Така ще се създаде нуждата от допълнителни айтеми, които не биха били ползване попринцип. Както и класове. Е не знам до колко това е възможно, но може би има как да го тествате. (Дори и за инвазийте би било яко да е така)
 

Admin

Administrator
Joined
Aug 9, 2018
Messages
121
Likes
21
#8
Добре, нека изкараме сезона до 50 ресета и после ще му мислим. Наистина този сезон беше за нас първи от 10 години насам и се оказа, че както направихме хубави неща, така и някои тотално оплескахме. Не сме перфектни, но в този сезон с помощта на още един човек, който не е в екипа, фиксирахме доста бъгове и проблеми. Смятам, че от тук насетне следващия сезон ще бъде много по-добър и много по-труден. Ще бъде намален дроп рейта, ще бъде забавен самия gameplay. Имаме доста интересна политика за следващия сезон, но мисля, че е редно поне да изкараме още 4 HoF евента и след това ще решим! Благодарен съм за критиката на доста от играчите, като тя ни помогна да вземем някои решения занапред. Ще се стараем следващият да е много по-градивен и много по-труден. Ще има изцяло нови куестове и т.н. Но пак с риск да се повторя искам да изкараме до 50 реса!
 

hertza

RozaMu Member
Joined
Jan 7, 2019
Messages
40
Likes
17
#9
Аз също съм ЗА рестарт, бих дах последен шанс.. И пак напомням, стимулирайте играчите си да гласуват за сървъра...
 

u3pog

RozaMu Member
Joined
Jan 15, 2019
Messages
29
Likes
11
#10
И аз съм за. И моля, ви намерете читави ГМ-та, че тези хабер си нямат нито от играта нито от правилата които са написани. Нищо лично към тях.
Също така бих искал е т'ва Балансед дето сте го написали в информацията да е Истина.
Престанете да правите прости турнири и пк евънти на които няма кап на HP-то. Вчера т'ва дето го направихте беше пълна пародия. Да го бяхте кръстили BK REF HP турнир, не War Tournament. Не си заслужава името !
Аз лично спрях да играя само заради евънтите които провеждате защото нито едно правило не се спазва в тях както е написано :)
 
Likes: WizzyWizz

mandarinka

RozaMu Member
Joined
Jan 15, 2019
Messages
13
Likes
3
#11
Ако ще правите нов сървър нека да е сезон 3 епизод 2 без честове без и тъпотии мисля че всеки би се зарадвал на 3 лвл крила и новите итеми .. както евентите от играта
 

Admin

Administrator
Joined
Aug 9, 2018
Messages
121
Likes
21
#12
Няма да правим нов сезон, просто правим някои промени по този включително нови евенти.
 

Admin

Administrator
Joined
Aug 9, 2018
Messages
121
Likes
21
#14
Не мога точно да кажа, но ще е до 10 дни.. Повече информация ще бъде написана в сайта, следете го.
 
Likes: Alucard

Alucard

RozaMu Member
Joined
Jan 13, 2019
Messages
11
Likes
4
#17
Че то има 20 онлайн в 20:00... какъв е смисъла да го ресват чак април ??
 

mandarinka

RozaMu Member
Joined
Jan 15, 2019
Messages
13
Likes
3
#19
Сезон 3 епизод 2 !!! Това е решението евенти и честове не трябват
 

Ma3x

RozaMu Member
Joined
Nov 28, 2018
Messages
21
Likes
1
#20
тоя GameMaster - Beatydjo - Денислав от Севлиево искам да кажа че ако те хвана майака ти ша иба копеле 5 пъти ме дисконектваш и 1 път ме мовкаш заради личния си ГЕРОЙ НАРКОМАН ДОЛЕН БЕЗзЪБ ...